Дебют Романа Кванта - "Блискавка"

теґи: Роман Квант, блискавка, містика, постмодерн, проза, роман, сучасна українська література

Обкладинка роману

Дебютний роман "Блискавка " Квант почав писати кілька років тому. Ідея твору виникла завдяки захопленню автора метафізичними явищами. Письменнику до рук потрапила книжка, у якій вчені намагалися з"ясувати ймовірність існування життя після смерті. Це одвічне питання, вони пов’язували з явищем клінічної смерті. Деякі люди були у цьому стані і навіть поверталися до життя. Кванта дуже зацікавили ці історії, коли люди бачили, що знаходиться за межею, що люди відчувають у стані клінічної смерті. Окрім того, частина людей поверталися до життя, розповідаючи неймовірні враження та демонструючи екстрасенсорні здібності.

Автора це настільки вразило, що він кілька днів обдумував цю тему, відчуваючи, що можна написати роман. Образ головної героїні Софії виник в його голові за лічені хвилини. Квант вже знав, що в неї влучить блискавка, дівчина переживе клінічну смерть та внаслідок цього стане екстрасенсом.

Ідея захопила письменника, що він вирішив викласти цю історію на папері. Найближчих кілька місяців автор писав роман "Блискавка", часто засиджуючись до глибокої ночі. 

Жанр цього твору визначити важко. У ньому присутня містика, пригоди, фантастика, трохи філософії та гумору. Квант спробував визначити твір, як містичний трилер. Можливо, трохи схоже на Стівена Кінга, але в романі присутній і власний авторський стиль.

У творі розглядаються проблеми особистості, ті, що торкаються безпосередньо Софію, а також глобальні проблеми, коли смертельна небезпека загрожує вже багатьом людей. І в цьому моменті Софія повинна вирішити: чи варто ризикувати власним життям, щоб за допомогою свого дару врятувати інших людей. Або навпаки, сховатися від усіх проблем, а потім себе катувати тим, що вона все знала, але нічого не спробувала зробити.

Уривок роману автор розмістив на своєму сайті: http://qvant.ucoz.ua/

На цьому ж ресурсі Роман Квант продає "Блискавку" в електронному форматі.